Aasialaiset kalapullat, kvinoasalaatti ja Instagram-kilpailu

Eilen mieleni alkoi tekemään aasialaisittain maustettuja kalapullia, jotka ovat aivan mielettömän maukkaita ja superhelppoja sekä nopeita valmistaa. Kalana pullissa voi käyttää mitä tahansa vaalealihaista kalaa. Itse otan yleensä tiskin edullisinta, sillä kalapullien voimakkaat mausteet peittävät kalanlihan maun lähes kokonaan.

Kalapullien kaveriksi tein sitruksisen salaatin kvinoasta, chilistä, paahdetuista mantelilastuista, kevätsipulista ja korianterista. Salaatin inspiraation lähteenä toimi jälleen kerran ihana Vege! -kasvisruokakirja, jota ei voi olla hehkuttamatta. Paras ruokakirja aikoihin.

Olen arponut nyt toukokuussa blogissani joka viikko yhden uutuusruokakirjan. Tällä viikolla vuorossa on Virpi Mikkosen ja Tuulia Talvion ihana Hyvän olon jäätelökirja. Kirjan jäätelöreseptit on toteutettu ilman maitotuotteita, gluteiinia ja valkoista sokeria. Voit osallistua jätskikirjan ja alapuolen kuvassa näkyvän puuvillakassin arvontaan tykkäämällä ja jakamalla minkä tahansa Instagram-kuvani. Muista tägätä se #suustasuuhun @alisawilska, jotta pysyn kärryillä osallistumisestasi. Arvonta alkaa välittömästi ja päättyy sunnuntaina 29.5. klo: 20.00.

RESEPTI | 4 annosta

Kvinoasalaatti

2 dl kvinoaa

1 sitruunan mehu

1 punainen chili

2 kavätsipulin varret

1 puska korianteria

½ dl oliiviöljyä

1 dl paahdettuja mantelilastuja

mustapippuria

suolaa

 

Kalapullat

500 g vaalealihaista kalaa jauhettuna

2 rkl sitruunan mehua

1 rkl kalakastiketta

1 rkl srirachaa

2 rkl raastettua inkivääriä

1 kananmuna

1 puska korianteria

½ rkl perunajauhoja

1 tl suolaa

öljyä paistamiseen

OHJE
  1. Keitä kvinoaa kevyesti suolatussa vedessä 15 minuttia, valuta huolellisesti ja anna jäähtyä.
  2. Lisää joukkoon sitruunamehu, viipaloitu chili, pilkotut kevätsipulin varret, korianterinlehdet ja oliiviöljy.
  3. Paahda mantelilastuja hetken aikaa kuivalla pannulla – varo ruskistamasta. Lisää kvinoan joukkoon ja sekoita. Viimeistele suolalla ja pippurilla.
  4. Hienonna paloiteltu kala monitoimikoneessa tai jauha se tasaiseksi massaksi.
  5. Sekoita jauhetun kalan joukkoon sitruunamehu, kalakastike, sriracha, raastettu inkivääri, kananmuna, perunajauhot ja hienonnettu korianteri. Mausta suolalla.
  6. Muotoile murekemassasta pieniä kalapullia ja paista paistinpannussa miedolla lämmöllä.

Ei kommentteja

Kommentoi