Aasialainen satay-kanasalaatti

Sataykanasalaatti11 Sataykanasalaatti5

Meidän perheessä on aina syöty verrattain vähän kanaa. Vasta viimeisen puolen vuoden aikana kananlihavalmisteet ovat tulleet säännöllisemmäksi osaksi arkiruokailuamme. Olin tammikuussa Naapurin Maalaiskanan lehdistötilaisuudessa, josta sain mukaani kolme kiloa kanaa ja niitä käyttäessä on tullut kehitettyä jos jonkinlaisia reseptivariaatioita kananlihan ympärille. Naapurin Maalaiskanan tuotteista ihan parhaaksi väittäisin kanapekonia. En ollut koskaan aikaisemmin kuullut vastaavasta ja miten herkullista se olikaan. Jossain syvällä sisälläni asuva semiterveysintoilijakin riemastui, kun huomasin, että kanapekonissa on yli puolet vähemmän energiaa kuin tavallisessa pekonissa ja vain kolmannes rasvaa. Maku ja koostumus olivat silti aivan täydelliset ja tuote on löytynyt lauantaiaamiaispöydästämme siitä lähtien viikottain.

Sataykanasalaatti3 Sataykanasalaatti2

Kanapekonin lisäksi pidän erityisen paljon kanan maustamattomasta paistileikkeestä, joka on vähän rasvaisempi kanan osa ja pysyy siitä syystä lähes miten tahansa kypsennettynä täydellisen mehukkaana. Käytän sitä niin vartaissa kuin wokeissa ja pitkään hadutetuissa uuniruoissa sekä paistettuna caesarsalaatissa, ihan kaikessa. Muistan vuosien takaa, kun isäni totesi, ettei enää ikinä syö yhtä ainutta kana-annosta missään ravintolassa kyllästyttyään läpikuiviin kanan rintafileisiin ja olen itse täysin samaa mieltä. Lapsuuden kodissani grillibroileri oli melkeinpä ainoa kanaruokien edustaja ja siitä tehtiin aina vanhempieni opiskeluajalta peräisin olevaa kolmen ainesosan grillibroilerisalaattia, jonka resepti muuten löytyy Halparuokakirjasta.

Sataykanasalaatti9 Sataykanasalaatti1
RESEPTI | Kanasalaatti

Kanavartaat

varrastikkuja

600 g kanan paistileikettä

1 limetin mehut

mustapippuria

suolaa

 

Salaattipohja

¼ valkokaalia

¼ punakaalia

1 kesäkurpitsa

2 isoa porkkanaa

1 puska korianteria

1 limetin mehut

 

Satay–kastike

1½ dl maapähkinöitä

1 dl kookoskermaa

½ dl riisiviinietikkaa

½ dl (kookos)sokeria

1 rkl kalakastiketta

½ rkl inkivääri

½ rkl chilikastiketta

1 valkosipulinkynsi

ripaus suolaa

OHJE
  1. Liota puisia varrastikkuja vedessä vartin verran.
  2. Leikkaa kanan paistileikkeet pienemmiksi palasiksi ja purista niiden päälle limetin mehu. Suolaa ja pippuroi kevyesti kauttaaltaan.
  3. Pujota lihat varrastikkuihin ja kypsennä uunissa 230 °C noin 18 minuutin ajan.
  4. Leikkaa ja suikaloi salaattikasviket. Hienonna joukkoon korianteri ja purista päälle yhden limetin mehut. Sekoita huolellisesti ja jätä maustumaan.
  5. Mittaa satay-kastikkeen ainekset korkeareunaiseen kulhoon. Aja kastike tasaiseksi seokseksi sauvasekoittimella.

Ei kommentteja

Kommentoi